07 februarie, 2008

3:00 AM

3:00 AM - Ma hotarasc sa ma duc si eu la culcare dupa ce am pierdut timpul aiurea pe internet . Mananc ceva apoi ma intorc in dormitor si deschid geamul. Ma uit. Vad tacere si liniste. Da ! vad, nu aud. Aici este lucrul ciudat,la acea ora este de ajuns sa privesc nu sa si aud , ca sa observ tacerea. Ma uit lung, in toate partile. De la geamul meu, am priveliste spre un felinar. Ei bine pot spune ca sunt bucuros sa am acest felinar in fata geamului. In bataia luminii, pe o craca deslusesc conturul unei bile, ghem. Imi dau seama ca era o pasare care dormea. Era prima data cand am vazut o pasare libera cum doarme. M-am uitat mai atent prin toti copacii din jur. Deodata, in ochii mei apar si alte pasari care dorm , pasari pe care pana atunci nu le-am vazut. A fost un sentiment frumos.
In departare, in gradina vad o pisica ce se strecoara printre buruieni.
2 lumini puternice. Un zgomot urat. O masina trece si deranjeaza toata armonia noptii. O pasare zboara de pe o creanga pe alta . Le mai admir 3 min. Ma culc si ma avant in vise...
De cate ori ai incercat sa iesi in toiul noptii pe geam, balcon sau afara ? Sa iesi fara sa fi deranjat de altcineva . Sa privesti . Sa te bucuri de acel moment in care timpul parca sta in loc. Un timp parca special acordat ca tu sa visezi cu ochii deschisi , fara a pierde din timpul material destinat anumitor activitatii.
Oare cum ar fi ca noaptea, noi sa nu dormim ? Oare cum ar fi sa iesim din case si sa pasim incet, sa uitam de probleme sa zambim si sa visam ? Sa trecem unii pe langa altii si sa zambim. Atat. Sa comunicam fara sa fim nevoiti sa ne reducem gandurile la cuvinte si cateva propozitii, caci ceea ce spunem este doar o parte infirma din ce gandim si ceea ce simtim.

Cum ar fi sa dansam pe sunetul absent al noptii ?

2 comments:

Anonim spunea...

/Deci ne vedem si anul acesta la free hugs ? :D

Anonim spunea...

Pai asta imi e si mie...ca vreau sa merg si la tapinarii. Ai un id de mess ceva sa mai vb si noi ?

Trimiteți un comentariu