10 februarie, 2008

Devorator de vise 3 ( Zambeste fara frica )



"foarte bine copii...foarte bine...numai ca sunteti prea tristi... prea tristi..."

Din pacate acest fapt este adevarat. Problema nu porneste de la copii, ea este mult mai adanca regasindu-se in trecutul parintilor, bunicilor, in istoria noastra. Oamenii sunt tristi. Au uitat sa caute fericirea. Au uitat sa viseze. Poporul roman este etern nemultumit de salarii,pensii , preturi si taxe impuse de catre stat. Romanul nu a devenit altceva decat o masinarie ce se alimenteaza cu bani. In momentul in care banii dispar sau nu sunt indeajuns de multi, masinaria se opreste. Aceasta masinarie este echivalentul fericirii. Daca nu ai bani , esti trist. Daca ai bani , esti fericit.
Oamenii nu cred ca se poate gasi fericirea fara bani; nu mai cred ca se poate si mai bine; nu mai au ambitie; nu mai au vise ! M-am gandit mai multe zile la acest lucru, si urmarind anumite discutii ale mai multor persoane, am realizat ca frica este dusmanul nostru.
"Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desfiinţării totale." ...frica ne transforma in masinariile de care am vorbit la inceputul articolului.

Vreau sa va propun ceva . Cu prima ocazie cand iesiti la plimbare sau la cumparaturi pe strada uitati-va atent la cei din jur. Uitati-va la chipurile lor, uitati-va in ochii lor. Eu unul, fac acest lucru foarte des si de cele mai multe ori vad tristete, dezamagire, resemnare, indignare, suspiciune si ura pe fata oamenilor pe langa care trec. Ce au acesti oameni in comun ? Ei nu zambesc; nu viseaza. Acestora le este frica sa zambeasca, intrucat le este frica sa viseze. Ei nu concep ideea ca ar putea face ceva pentru a-si imbunatatii viata. Se resemneaza in aceasta stare traind cu ideea ca tot ce li se intampla in viata le este predestinat , aruncand astfel propria vina pe providenta.
Ce putem face? Putem zambi,astfel incercand sa-i facem si pe altii sa zambeasca, sa se gandeasca la motivul pentru care noi zambim si fara sa realizeze ca au gasit raspunsul, sa inceapa sa viseze. Unii pur si simplu nu vor sa accepte ideea ca se poate zambii si nu de putine ori oamenii sau uitat la mine, parca dorind sa-mi spuna : "Ce ai patit baiete ? Esti dement sau ce? De ce zambesti, in romanaia asta de rahat in care ar trebui sa ne resemnam cu totii? ".Acestui tip de oameni prefer sa le spun incurabilii pentru ca sunt sigur ca unele persoane vor lua zambetul ca pe un lucru bun.
Asadar va indemn la visare , iar daca visati inseamna ca puteti zambi oamnenilor pe strada. Incercati macar.
Dupa cum spunea Juan Mann, initiatorul campaniei Free Hugs :
"Alone I can't change the world , but together we can make a difference "

To be continued...

7 comments:

Anonim spunea...

Ai dreptate, romanii au uitat sa viseze si sa zambeasca. Nu totul se poate rezolva cu un zambet dar macar acesta este un prim pas in rezolvarea oricarei probleme. :)

Frumoase jurnale aici. O sa mai citesc cand o sa am timp mai mult. (din pacate azi am examen...)

Bafta :)

Toni on 11 februarie 2008 la 15:20 spunea...

Situatia e valabila intr-o masura mai mica sau mai mare (doar mici nuante) pentru toate natiile de pe Terra.

Tathenen on 11 februarie 2008 la 20:07 spunea...

Nu neg ca nu ar fi asa , dar am preferat sa ma rezum la Romania,intrucat inca nu am ajuns si in alta tara ca sa vad cu ochii mei cum stau lucrurile.

Anonim spunea...

am si eu un post pe dev, cu cam exact aceeasi idee...
i have to tell you that, it feels so good to see that other people think the same..

dar stii ca lumea, timpul, viata te schimba.. chiar de multe ori fara sa vrei.. tocmai oamenii astia care au uitat sa zambeasca, ba mai mult, oamenii ce au devenit rai, vor otravi, fara sa-si dea seama poate, si alte suflete ce inca pot sa faca bine, ce pot sa zambeasca..

ideea e ca daca ai vrea sa incerci sa faci lumea sa zambeasca un pic ai avea cam 2 batalii de dus: 1. sa-i faci sa zambeasca, 2. sa nu-i lasi sa te intristeze, sa nu ajungi ca ei ..

Tathenen on 12 februarie 2008 la 09:06 spunea...

A doua mi se pare cea mai grea.

Anonim spunea...

si cand zambesti, se uita ciudat la tine. dar poate ca se poate schimba ceva.
daca speranta moare ultima, ce se intampla dupa?

Tathenen on 18 februarie 2008 la 20:51 spunea...

un pas spre o lume mai buna, mai fericita :D

Trimiteți un comentariu