13 februarie, 2008

I love you, I kill you

Nu . Regret sa va dezamagesc , caci nu o sa prezint drama unei adolescente care si-a omorat fostul prieten pentru ca impartasea o dragoste nebuna pentru el.

"dead butterfly: robert....
dead butterfly: de ce unii oameni fac rau?
dead butterfly: fac rau celor care-i iubesc."

Asta m-a facut sa scriu postul de acum. Nu ma apuc sa filosofez despre rau si despre bine , si o sa consider raul ca pe ceva care provoaca neplaceri si suferinta. Astfel m-am gandit sa impart acesti "unii oameni" in doua categorii:

Prima categorie ii cuprinde pe cei care nu au niciun sentiment fata partenerul(a) de cuplu. Ei au interese proprii si profita cat pot de mult de "relatia" ce o au . Acestia sunt indiferenti asupra sentimelor partenerului(ei) (chiar daca pentru un timp se pot arata interesati prefacandu-se ) si nu ii deranjeaza deloc daca altii sufera din cauza actiunilor lor. In prezent , tinerii sunt interesati de starea materiala , popularitate si sex . Mai grav este lumea se complace in aceasta idee , relatia devenind un mijloc de etalare a popularitatii .

A doua categorie este un pic mai dificila. In acest caz , ambele persoane se iubesc si nu exista idei legate de interese . Acum poate ma intrebati ce legatura are categoria aceasta cu postul ?
De cand exista, omul a trait un sentiment de importanta. Acest sentiment putem spune ca de multe ori ne face sa mergem mai departe si sa ne traim viata. Facem anumite lucruri pentru a ne crea noua insine iluzia ca suntem importanti. Invatam , lucram si facem tot posibilul ca sa ajungem cat mai sus pe o scara ierarhica pentru a ne simti importanti.
Acelasi lucru se intampla si intr-o relatie. Exista un anumit moment in care "betia dragostei"(un termen despre care o sa vorbesc intr-un alt post) dispare. Dispare o parte din tandreturile si copilariile celor doi; dispare dragostea orbitoare , caci incepem sa gandim si sa rationam. In acel moment ne pierdem si simtul importantei ce ni-l oferea cealalta persoana. Astfel unii le fac rau celor pe care ii iubesc. Vazand ca cealata persoana sufera din cauza lor, se simt din nou importanti chiar daca au facut ceva rau.

Acum m-am rezumat doar la viata de cuplu , dar exact acelasi lucru se intampla si in cazul prietenilor; poate chiar mai des.

4 comments:

Anonim spunea...

Orice relatie e bazata la inceput pe atractie si pasiune orbitore.. apoi acestea cresc atat de mult incat se ajunge la iubire..
si iubirea tine o vreme.. apoi.. nici ei nu stiu ce se intampla, dar ajung sa fie mai distanti sau cel putin, mai reci.. asta ptr ca intervine rutina, obisnuinta si.. o oarecare certitudine ca persoana de langa tine, daca a stat pana acum cu tine o sa stea si de acum in colo asa ca nu mai trebuie sa depui mare efort ca sa-i arati ca tii la ea... tu crezi ca ea stie asta deja

.. si uite asa se ajunge la neacordarea de atentie, la o atitudine mai nepasatoare si cam rece... plus si simplu, dupa o perioada mai lunga de timp ai impresia ca persoana de langa tine iti apartine in totalitale and you take her for granted si uite asa uiti sa te mai porti cum o faceai...
practic ajungi sa nu mai fii persoana de care ea s-a indragostit.. si aici e si mai rau cand acest lucru se intampla la ambii parteneri..

si daca e iubirea adevarata acest lucru nu ar trebui sa fie decat un obstacol ci nu o prapastie.

si cum ziceai, poate ca la un moment dat ajungi sa faci lucruri rele numai ca sa-i trezesti niste impulsuri ceva.. aici intervine inselatul.. plus alte actiuni, gesturi si atitudini negative prin care unul incerca sa trezeasca o emotie, un impols, o reactioe, orice, de la partenerul sau..

Tathenen on 17 februarie 2008 la 12:42 spunea...

Sper ca cei ce citescarticolul , sa citeasca apoi si comentariul tau, caci imi place. :D

Anonim spunea...

Merci :)
Stii.. ma gandeam ca n-ar fi o idee rea sa-ti pui la semnatura de pe dev link la blogul tau, ptr ca e chiar interesant si merita citit de cat mai multa lume ( si sunt convinsa ca o sa devina mai interesant as you go )

Tathenen on 17 februarie 2008 la 15:45 spunea...

okiz o sa-l pun la semnatura... din pacate nu prea m-am mai ocupat de deviantART ...dar am tinut legatura prin mess cu prieteni de acolo :D ....sper ... sa devina interesant...cel putin eu o sa scriu despre ce gandesc ..si despre viata mea...citeste cine vrea :D

Trimiteți un comentariu