23 martie, 2008

Nu esti judecator !


Scriu acest articol datorita prietenului meu Jopi caruia vad ca-i place sa se strecoare in fiecare articol ce-l scriu. Jopi este indignat si poate suparat pe voi . Nu, nu gresesc , Jopi este suparat pe voi cei care il judecati si credeti ca el este un om ce trebuie ignorat , doar pentru ca eu v-am spus despre el urmatoarele
Ei bine, tin sa va spun ca este un iresponsabil. Jopi este un orgolios, care tine foarte mult la imaginea sa, punand acest fapt mai presus decat orice.
A fost de ajuns sa spun aceste lucruri si voi dragii mei cititori ati spus ca este un om rau si bun de nimic. Nu ! Voi nu v-ati gandit ca el are si calitati, nu v-ati gandit ca si el are sentimente , nu v-ati gandit ca este OM ?( ok, ok ... exagerez, caci eu l-am creeat pe Jopi, eu i-am dat viata, dar totusi e o fiinta ) In ciuda defectelor sale , Jopi este un personaj de treaba. Jopi isi iubeste prietenii si se comporta minunat cu ei , chiar daca in momentele sale de glorie greseste fata de ei; munceste din greu si este dedicat muncii sale , chiar daca vine imbracat la servici intr-un stil superior colegilor sai; el iubeste si sufera chiar daca el spune tuturor ca dragostea nu exista.
Un singur lucru va spun. Nu o sa stiti niciodata ce este in sufletul lui Jopi.
E trist ca oamenii ii judeca pe cei din jur doar dupa cateva detalii cum ar fi rasa, religia, rude, servici , munca si chiar haine. Niciodata nu ai sa stii si nu ai sa intelegi o persoana complet , niciodata nu ai sa stii ce se afla in sufletul si mintea acelei persoane. Daca crezi in Dumnezeu , atunci stii ca el este singurul capabil sa-i judece pe oameni , daca negi existenta lui Dumnezeu si stii sa imi argumentezi te consider o persoana inteligenta , iar o persoana inteligenta nu-i judeca pe cei din jur.
De data aceasta v-am certat , da pentru ca cei ce l-ati judecat pe Jopi meritati asta.

Inteligenţa omului înţelept constă în accea că nu judecă pe ceilalţi; îi lasă să se judece ei înşişi, şi el doar citeşte şi înregistrează verdictul lor.

Ralph Waldo Emerson

0 comments:

Trimiteți un comentariu