04 septembrie, 2008

Devorator de vise 4 (Suntem cultivatori)

Ca şi în alte articole ştiţi bine că nu-mi place să vă spun ce am mai făcut, pe unde am mai fost şi lucruri de genul. Pentru asta puteţi vorbi cu mine personal. Am să vă spun doar că m-am întâlnit cu un prieten mai vechi, un prieten ce mi-a promis că o să-mi mai de subiecte despre care să scriu , da nu s-a ţinut de cuvânt. Ei bine, m-am întâlnit cu Jopi. Am vorbit şi am băut o cafea. Mă rog el a băut apă plată, s-a lăsat de cafea. După spusele lui nu este sănătoasă. Nu am vrut să-l contrazic, dar am văzut că şi-a mai schimbat unele din conceptele lui despre viaţă, concepte pe care se baza un număr destul de mare din visele lui.
Curios, l-am întrebat ce s-a întâmplat cu visele lui despre care îmi vorbea cu atâta pasiune. Mi-a răspuns cu zâmbetul pe buze "s-au ofilit" în timp ce în ochii lui puteam vedea sclipirea unor amintiri frumoase. Şi cum îmi place să aflu tot, nu l-am lăsat să-şi bea toată apa plată până nu mi-a povestit tot ce s-a întâmplat.
Jopi mi-a explicat că el (şi nu doar el) are o grădină unde cultivă vise. Toate visele pornesc de la o idee, o dorinţă, o pasiune, defapt de laun simplu gând. În momentul în care vizualizam acest gând că un lucru viitor ce ne bucură sufletul, tocmai am plantat un vis. Visul acesta îl udăm regulat şi avem grijă de el. Ne dorim să crească mare şi să putem culege roade din el. Dar ştiţi cum se întâmplă nu toate florile se deschid şi cresc mari . Unele dintre ele se mai ofilesc şi cad la pământ. Dc se ofilesc? De obicei pentu că le lăsăm să se ofilească pentru că nu ne mai interesează sau am plantat un alt vis mai măreţ. Nu putem să udăm toate visele în acelaşi timp de aceea trebuie să aruncăm o privire de ansamblu asupra "grădinii viselor" şi să decidem ce vise păstrăm şi la ce vise renunţăm. De obicei apar vise mai măreţe şi mai frumoase ce le iau locul celor ofilite. Jopi mi-a mai spus că viaţa lui s-a schimbat şi a renunţat la destule vise , dar că nu regretă lucrul acesta pentru că acum culege roadele din dintr-un vis nou şi mai măreţ decât cele pe care le-a avut.
Cu toate acestea , nu ne putem juca cu visele aşa cum ne trece prin cap. "Pământul" din grădină viselor poate să rămână nefertil pe o perioadă foarte îndelungată de timp deoarce s-a renunţat la un vis ce crescuse mare. Este posibil ca pe acel pământ să nu se mai poată cultiva vreodată un vis atât de mare.
Cam atât am putut afla de la Jopi, deorece îşi terminase apa plată şi mi-a zis că e un om (a se citi personajul meu fictiv,dar el încă nu a aflat asta) foarte ocupat. A plecat grăbit să aibă grijă de visele lui. Şi ştiţi ce mi-am dat seama după toată discuţia asta? Unele vise nu pot fi crescute de o singură persoană. Sunt mult prea mari şi tocmai de aceea unele vise sunt crescute în doi: două persoane ce udă acelaşi vis şi ce vor culege împreună roadele din acel vis.
Sper că aţi înţeles cum am detaliat "Grădină Viselor". Vă doresc o grădină roditoare.
Read rest of entry