01 iunie, 2009

Devorator de vise 5 (If you dream, dream it big)



Asta am scris eu pe două post-it-uri şi le-am lipit de monitor după ce Jopi m-a sfătuit aşa. Dacă în articolele trecute am vorbit despre importanţa viselor, acum voi vorbi despre cum să visăm. Jopi s-a oferit să ne ajute.
Spre exemplu, Jopi doreşte să devină un blogger destul de cunoscut şi cu un blog urmărit de un număr decent de oameni. Asta este visul lui acum. Şi Jopi visează şi face tot posibilul să ajungă ce îşi doreşte. Din păcate se întâmplă ca din cauza mai multor factori Jopi să ajungă doar un blogger anonim. Acum e trist şi nu simte că a realizat ceva. Dar să privim şi din altă perspectivă.
Dacă Jopi şi-ar fi dorit de la început să devină cel mai cunoscut blogger din blogosfera românească ar fi fost altceva. El ar fi muncit foarte mult pentru a ajunge în top. Din cauza aceloraşi factori ca şi în prima variantă, Jopi nu ajunge cel mai renumit blogger. Dar ce credeţi că ajunge ? Ajunge un blogger destul de cunoscut şi cu un număr decent de cititori. El simte că a realizat ceva şi e mulţumit. Acum vă întreb. Cum e mai bine ? Nimic sau jumătate ?
Adesea ne este foarte greu să obţinem ceea ce vrem şi de multe ori obţinem un lucru doar pe jumătate. Ideea este să ţinteşti cât mai sus în tot ceea ce vrei să realizezi. Visurile mediocre nu ajung nicăieri, visurile mari şi îndrăzneţe ajung ceva, visurile geniale se îndeplinesc.
Concluzie:
1. Nu intodeauna realizezi ceva atât de mult pe cât ai dori.
2. Ţinteşte către cel mai înalt punct pentru a-l nimeri pe cel de la mijloc.
3. Ţinteşte peste cel mai înalt punct pentru a-l nimeri pe acesta. Adică, pentru a ajunge cel mai sus, după ce i-ai depăşit pe toţi, trebuie să te depăşeşti pe tine însuţi.
Read rest of entry